STÍNOVÝ STÁT

ZAPOJTE SE DO  NOVÉ  HRY- STˇINOVˇY STÁT

VSTUPNÍ SITUACE:
V Dolních Kounicích u BRNA, v ČR, uprostřed Evropy,  existuje a je plné aktivit  a života  pozoruhodné panství s rozsáhlým areálem historických budov hradu a zámku, na vlastních 100 000m2 pozemcích, v nádherné krajině Jižní Moravy, uprostřed vinic, nad řekou, v blízkosti rekreační oblasti Pálavských jezer. Díky nedaleké síti dálnic, je panství vzdáleno pohodlnou jízdou do 20 minut od Brna, do 1 hodiny od Vídně a Bratislavy, do 3 hodin od Prahy a dalších velkých Evropských měst, všechno obchodními centry s mezinárodními letišti a tedy má skvělé spojení s celým světem.
V této oblasti podle historických nálezů (Věstonická Venuše) zde žilo lidstvo již před 60 tisíci lety a první zmínka o vzniku erbu majitele tohoto hradu je z r. 1162 (narodil se i  Džingischán). Na tomto hradě v r 1185, došlo po rozsáhlé bitvě o vládu v Českých zemích mezi dvěma zakladatelskými národy Moravany a Čechy u zdejší Kounické Frankovky k jejich usmíření a tak vynikajícímu společnému růstu, že české země se staly za Přemyslovců nejbohatšími, nejvlivnějšími a tak rozsáhlými v Evropě, že sahaly ve 13 století od Baltského po Středozemní moře. V 15 století, za Husitských válek  zde také působilo dobrovolnické lidové vojsko- Husité, které se stalo, podobně jako Vikingové, v Evropě neporazitelným.
To vše a mnoho dalšího důležitého z historie lidstva a této části světa připomíná svou existencí, tento jeden z posledních zachovalých nefalšovaných středověkých hradů Evropy, dnes pevnostní zámek.

Pro Vaše duševní zdraví a sebevědomí by jste si měli tuto historii této země a předků připomínat v konfrontací s její dnešní "velikostí, významem a vlivem". Vždyť u všech dnešních skupinových návštěv zámku na otázku, za co a proč jsme obdrželi svůj zemský znak LVA do svého erbu, už nikdo neví, že to bylo za v té době v Evropě nevídanou statečnost, odvahu a bojovnost u Milána, kterou dnes už těžko nacházet.
Kromě této nesmírné a neopakovatelné historické ceny, má toto panství i v dnešních ekonomických cenách nesmírnou hodnotu. Jen 100 000m2 pozemků za dnes běžnou cenu 2 500 Kč/m2 má hodnotu 250 milionů Kč. Samy několika patrové budovy jak nad zemí, tak pod zemí mají rovněž, nejméně objemově, cenu cca 250 milionů Kč. Ocenění využitelnosti ve vztahu k dopravní dosažitelnosti a obslužnosti má rovněž hodnotu ve stovkách milionů Kč. Jde tedy jen hrubým odhadem o téměř miliardovou hodnotu. I když se jedná o jedinou Kulturní památku ČR v městě Dolní Kounice, je zde jedinou historickou budovou, která nikdy nedosáhla na jakoukoliv dotaci a nebo grant. Vše- pořízení, obnova, provoz, údržba, využití,  je po celých 30 let zajišťováno rozprodejem jiného rodinného majetku vlastníků, jejich podnikáním a z výnosů využití panství pro veřejnost. Rodina vlastníků prošla vším, co posledních 30 let umožňovalo, ale i ohrožovalo podnikání tuzemských podnikatelů.

POSTAVENÍ VE HŘE :
Žije dost miliardářů, pro které by mělo  být věcí cti, hrdosti a využité příležitosti, zapojení se  do růstu tohoto klenotu naši historie a využití tohoto prostoru pro ekonomický růst, podpořením  zde vzniku trenažeru na řízení a rozvoj  ministátu- Stínového Státu.  Najděme je, oslovme je, získejme je. Za každý úspěšný vstup velmi zajímavá odměna  pro toho, kdo ho získal

Žijí miliony lidí, které by mohla zaujmout možnost zapojit se do budování ministátu jako jeho budoucí občané finančně nebo svou prací, k dalšímu rozvoji této památky a jejímu využití obnovou a revitalizaci zámku na trvale se rozvíjející centrum obnovy a rozvoje zdraví, obnovy historického vědomí obyvatel, zábavy i obchodu, jak vždy k těmto sídlům patřilo. Stačí věnovat čas jejich nalezení a získání pro společnou věc.

Žijí miliony lidí, co něco umí  a nemají prostor to nabídnout světu. Kde jinde než v našem Stínovém státu by to měli hledat a dělat? Proč si nevyzkoušet svou nabídku v podmínkách ministátu, podle svých pravidel ?

Žijí miliony lidí, s pocitem ohrožení svou samotou, svou nedostatečností,  v konfrontaci s hrozbami měnícího se světa okolo nás. Ti se vždy shromažďovali kolem hradů, u hradů a ve hradech, kde společně dosáhli tu potřebnou sílu,  sebevědomí a nový růst. Najděme je a zapojme. Když se probudí, získáme cenné lidi. Když ne, mohou se kdykoliv oddělit. Nic není úplně pro všechny.

HRA:
Jako ve hře i zde můžete mít několik životů. Když se něco nepodaří, lze začít znovu a jinak. Ušetříte svůj čas, energii a peníze a začnete obnovovat své duševní zdraví a pohodu tím, že přestanete plýtvat  časem, penězi a energií na politiku, na odpor proti politice, na vzájemné děšení se za podpory médií a hádání se o úplně zbytečné věci. Ti co se do Hry zapojují, zjišťují v praxi, že takové aktivity nepotřebují k rychlému rozvoji ministátu. Jsou  nahrazeny společenskými hrami, společnou  výukou tance, sebeobrany,  vaření, dalšími  dovednostmi, znalostmi, potřebnými pro život, výstavbou společných prostor a jejich vybaveností, společnou výrobou, obchodováním a pod. Každý může navrhnout a zorganizovat cokoliv záv´bavného a nebo užitečného  pro ostatní. Hry zde vznikají, opřeny o zámek a své domovy, nové komunity z lidí, které podle svých možností, dovedností začnou rozvíjet revitalizaci a nové využití tohoto panství jako ministátu, v němž si vzájemně ověříme své schopnosti, společně nějaké území  spravovat, řídit, budovat a rozvíjet, efektivně využívat a přitom produkovat  společné i individuální výnosy, tak potřebné pro naše životy.
 Ze Hry mizí  tlučhubové, lenoši, příživníci a ověřujeme si sami na sobě, co kdo opravdu umí a náš čas začne mít nový smysl. Vzniká tak část Hry vytvářející  praktický model řízení a správy míst na území panství, jako částí země, v podobě formy společného podnikání ve   STÍNOVÉM MINISTÁTĚ. Hradní Spolek a lidé kolem něho se Hrou stávají základem organizační struktury  ministátu, jako výcviku občanů k budování, řízení, správě a rozvoji  vlastního ministátu -  Stínového  Státu. Jako herní vzor je využíván historický příběh o vzniku Říma, který kdysi vznikl z jediné osady, postupně vyrostlé v město, pak stát a pak Říši. Ta osada byl rozhodně menší, méně zkušená, méně vybavená než dnešní Kounické panství. Zkusme to aspoň jako hru na skutečnost. Budeme se bavit a ještě  něco skutečného tvořit. Místo u počítačů a hospod budeme hrát a žít novou hru, která může přerůst ve skutečný příběh. Není na co čekat. Zapojte se do Hry vyplněním formuláře na Úvodní straně tohoto webu.