Blog

Úvodem k blogování. Tento úvod by Vás měl přesvědčit o našich úmyslech a o tom, že stojí za to se k nám přidat. V dalších odkazech -Aktuality a Archiv- najdete  aktuální info a v Archivu naše uplynulá info pro představu, kudy se ubíráme.

Jedno arabské přísloví říká: Ať čerpáš třeba i z moře, načerpáš jen tolik, nakolik máš džbán..
Druhá moudrost praví, že naše činy řídí náš mozek. V něm 85% tvoří autopilot, řídící nás podle znalostí, zkušeností, návyků a toho, co do nás nahustili všichni kolem nás, co jsme od malička do tohoto okamžiku sesbírali. Pouze 15% mozku tvořivě myslí a zapínáme ho ve chvílích, kdy autopilot nestačí. Záleží tedy nejvíc na nás, zda se snažíme zvětšit svůj džbán- tedy schopnost se stále učit nové věci a nezapomínat historii. Nejvíc záleží však na tom, jak často a kolik úsilí věnujeme zapojování mozku místo autopilota, když se o čemkoliv rozhodujeme.

Zapojte mozek a přemýšlejte

Vilém Sintr, autor svazku  s názvem: Změň se, nebo zahyneš, a podtitulem :příručka statečného občana, kterou by měl povinně přečíst každý občan ČR věděl, že neradi čteme a tak na 56 stránkách formátu  A5 zkusil v r. 2008 vtěsnat, co jinak budete hledat v rozsáhlých knihovnách.
Budu z něj kousek volně citovat: 
Svět se dnes chová jako království, v němž císař je dvořany přesvědčen o nádheře svých šatů, ačkoliv je nahý. Nikdo nechce říct pravdu, protože kdo ty šaty nevidí, je autoritami prohlášen za hlupáka. Všichni proto dnes hledáme  toho, kdo bude riskovat a pojmenuje pravdu veřejně a umožní tak světu nalézt pravdivý , srozumitelný, logický, rovnovážný základ, aby mohl pravdivě, reálně, čestně a s perspektivou růstu hledat východiska z dnešního, zdánlivě bezvýchodného stavu a tendencí. Kdo změní spirálu podrazů jedněch vůči druhým na spirálu růstu vzájemné důvěry, vzájemné podpory, spirálu objevů,nápadů,nových možností a příležitostí. Takovou roli dítěte světa, které si dovolí říci nahlas pravdu a pomoci ji světu najít však může sehrát ČR a její občané.
Jsme dostatečně malí, aby to nikdo nepovažoval za aroganci a povyšování se .Máme v tom tradici- pro pravdu se zde umíralo, obhajoba života v pravdě z nás za Husitů udělala neporazitelnou velmoc Evropy. Jsme výborně geneticky vybaveni. Přes naše území táhly všechny významnější armády. Byli jsme a stále jsme předmětem útoků, lstí a obchodů s cílem získat střed Evropy, kdekdo se nás snažil a snaží rozdělit, rozhádat, porazit, získat,asimilovat. To vše náš národ přežil a geneticky v sobě zakódoval zkušenost umět dosáhnout výsledků v obklíčení, v nedostatku, v podmínkách podceňování. Konec citace.


Objednejte si naše služby

Vyplňte všechny potřebné údaje a my se vám ozveme co nejdříve zpět.