Cesty za vínem

Zajímají li Vás hradní TRHY POLOPRO, vraťte se a  klikněte na slovo v meny  AKCE.

STŘEDOVĚKÝ HRAD A ZÁMEK DOLNÍ KOUNICE VÁS VŠAK  ZVE I NA ZÁŽITKY S VÍNEM

Navštivte ojedinělé místo v EU. Jediný hrad typu italského castelu v ČR a jeden z nejstarších a největších hradů v EU. Uprostřed vinic Jižní Moravy, s mimořádně pozitivní energií, dochovanou stavební historií, neuvěřitelnými příběhy, plný tajemství. V roce 1185 po poslední bitvě, zde došlo k počátku české státnosti usmířením Moravanů a Čechů díky zdejší vyhlášené kounické Frankovce. Více než 800 let historie potvrdilo, že zdejší kounická Frankovka podávaná na hradě, je jediné víno na světě, které kromě všech předností vín, navíc trvale usmiřuje a obnovuje dobrou vůli. Přijeďte poznat výjimečný klášterní hrad a ochutnat vynikající víno, které usmiřuje a prožít tak krásný den či večer s námi. Nabízíme Vám denní program a večerní program a to za každého počasí.
 ZA TAJEMSTVÍM KOUNICKÉ FRANKOVKY DO STŘEDOVĚKU 10:00-13:00 hod. nebo 14:00-17:00 hod. denně

Přivítáme Vás s welcome drinkem a provedeme Vás nejzajímavějšími místy klášterního hradu. Prohlídku zakončíme příjemnou degustací 10 vzorků vín, zejména ochutnávky místní Frankovky, spolu s pohoštěním k vínu. Součástí prohlídky je i vlastnoruční ražba pamětní mince, možnost zakoupení degustovaných vín a šance najít 1 mil. Kč Cena 350 Kč/ os. při skupině 45 os.(autobus) , jinak cena dohodou.

ZA HŘÍCHY KLÁŠTERNÍHO HRADU 19:00 - 23:00 hod. denně NUTNÁ REZERVACE PŘEDEM Přivítáme Vás s welcome drinkem. Čeká Vás posezení u ohně v příjemném prostředí hradu. Seznámíme Vás s životem klášterního hradu a jeho pikantnostmi. V průběhu večera proběhne degustace 20 druhů vín, včetně věhlasné kounické Frankovky. K vínu bude přichystáno občerstvení. Čeká Vás večer plný hudby, zpěvu i tance. Jako dárek si můžete odnést nejen pamětní minci, kterou si vlastnoručně vyrazíte a budete mít i šanci najít 1 mil. Kč. Samozřejmostí je možnost zakoupení degustovaných vín. Cena 610 Kč/os. při skupině 45 os., při menším počtu cena a program dohodou.

Program je nutné předem písemně rezervovat na zamekkounice@seznam.cz  nebo hradinfo@email.cz

Ceny jsou stanoveny podle počtu osob ve skupině. Rádi Vám je sdělíme na dotaz. Na základě objednávky Vám zašleme potvrzení a informace k platbě.

PARKOVÁNÍ
 Ihned pod hradem je hlavní parkoviště až na 3 autobusy a velké množství osobních aut. Další velké parkoviště se nachází 60 m od hlavního parkoviště.
 UBYTOVÁNÍ
 Ubytování se nachází 7 min. pěšky od hradu ve čtyřhvězdičkovém hotelu nebo klášterním penzionu.
DOPRAVA
 V případě Vašeho přání Vám zajistíme i dovoz na hrad a odvoz z hradu. Jsme nedaleko Brna (cca 20 min.) a jezdí k nám pravidelná autobusová linka.
V objednávce uvádějte:
 1. Vámi preferovaný termín
2. o jaký program máte zájem (dopolední/odpoleční/večerní)
3. počet osob
4. kontaktní osoba vč. telefonu !!!
TĚŠÍME SE NA VÁS !!!
www.hradkounice.cz, www.hradnispolek.cz
 zamekkounice@seznam.cz, hradinfo@email.cz,
 tel. 602 736 953, tel. 602 765 625